Το οδοντιατρικό μικροσκόπιο αποτελεί την τελευταία καινοτομία στον χώρο της ενδοδοντίας και οδοντιατρικής γενικότερα. Η δυνατότητα της υψηλής μεγέθυνσης (25x) που προσφέρει στον οδοντίατρο, κάνει εφικτή την εύρεση και κατανόηση ακόμα και των πιο μικρών δομών, οι οποίες δεν είναι ορατές με το γυμνό μάτι.

Το οδοντιατρικό μικροσκόπιο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο-βοηθός που αναβαθμίζει στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες και το επίπεδο παροχής ολοκληρωμένων και επιστημονικά αποτελεσματικών οδοντιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς μας.

 Η ενδοδοντική θεραπεία, η τοποθέτηση εμφυτευμάτων, η οδοντική χειρουργική, η εξαγωγή εγκλείστων αλλά και άλλες πιο σύνθετες οι και πιο απλές οδοντιατρικές θεραπείες γίνονται με την χρήση οδοντιατρικού μικροσκοπίου όπου αυτό κριθεί απαραίτητο

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε το τελευταίας γενιάς γερμανικό laser A.R.C. FOX 810 nm, το οποίο με τη χρήση της χρωστικής ουσίας Emundo® πραγματοποιείται ανώδυνα και χωρίς την ανάγκη αναισθησίας, πρωτοποριακή φωτοθερμική θεραπεία της περιοδοντίτιδας και περιεμφυτευματίτιδας .

Επιπλέον εφαρμογές του A.R.C FOX Diode Laser:

 • Θεραπείες περιεμφυτευματίτιδας και περιοδοντίτιδας
 • Λεύκανση
 • Θεραπεία στοματίτιδας
 • Θεραπεία άφθας, έρπη και ελκών
 • Low Level Laser θεραπείες
 • Απευαισθητοποίηση
 • Αποκάλυψη εμφυτευμάτων και δοντιών
 • Χειρουργική μαλακών ιστών
 • Αφαίρεση χρωματικών κηλίδων
 • Αντιμικροβιακή δράση
 • Low Level Laser θεραπείες- Biomodulation (αντιμετώπιση πόνου, φλεγμονής, οιδήματος, επιτάχυνση επούλωσης, αντιμετώπιση της κροταφογναθικής δυσλειτουργίας).

Η εύκολη είσοδος στην ψηφιακή οδοντιατρική. Ο ενδοστοματικός σαρωτής MEDIT I500, προφέρει υψηλής ακρίβειας αποτύπωση και εντυπωσιακή ταχύτητας σάρωσης.

Ταυτόχρονα έχουμε την δυνατότητα με την τρισδιάστατη εκτύπωση οι εργασίες που γίνονται στο ιατρείο μας να ψηφιοποιούνται, μεγαλύτερη ακρίβεια στη χρωματοληψία όσον αφορά το αισθητικό αποτέλεσμα της προσθετικής εργασίας και λιγότερη ταλαιπωρία για τον ασθενή. 

Με την πρωτοποριακή συσκευή Quick Sleeper by Dental Hi Tec Inc, France εξασφαλίζουμε πραγματικά ανώδυνη αναισθησία χωρίς το ενοχλητικό μούδιασμα χειλιών και γλώσσας.

Η συσκευή εντοπίζει ακριβώς το σημείο του δοντιού ή των δοντιών, που πρέπει να αναισθητοποιηθούν και εγχέει με εξατομικευμένο ρυθμό το αναισθητικό

Η συσκευή είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς και όλες τις ηλικίες. Έχει όλες τις πιστοποιήσεις από τους διεθνείς οργανισμούς ελέγχου ιατρικού εξοπλισμού (CE , FDA).

Με την ηλεκτρονική αναισθησία οι ασθενείς δεν αντιλαμβάνονται το τρύπημα της βελόνας δεν αισθάνονται το ενοχλητικό μούδιασμα στα χείλη και τη γλώσσα προσέρχονται σε κάθε ραντεβού χωρίς άγχος αντιμετωπίζουν τις φοβίες τους από δυσάρεστες εμπειρίες προηγουμένων επισκέψεων στον οδοντίατρο. Παρά το μεγάλο κόστος της, χρησιμοποιούμε την ηλεκτρονική αναισθησία στους ασθενείς μας χωρίς επιπλέον χρέωση, ώστε να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα μιας πραγματικά ανώδυνης οδοντιατρικής. Έτσι μετά τη θεραπεία οι ασθενείς μπορούν να μιλήσουν, να φάνε ελεύθερα χωρίς να νιώθουν μουδιασμένα τα χείλη και τη γλώσσα τους! 

Το T-Scan system είναι ψηφιακό σύστημα ανάλυσης της σύγκλεισης το οποίο καταγράφει το επίπεδο και τον χρόνο των δυνάμεων που ασκεί κατά τη σύγκλειση κάθε δόντι ξεχωριστά όπως επίσης και τη σταθερότητα της σύγκλεισης. Με την ακρίβεια που μας δίνει το σύστημα αυτό δημιουργούμε εργασίες με μεγαλύτερη μακροζωία και χωρίς προβλήματα στη μάσηση. Είναι κατάλληλο για:

 • Ανάλυση και ρύθμιση της σύγκλεισης
 • Διαταραχές κροταφογναθικής διάρθρωσης και πονοκεφάλους
 • Εμφυτευματολογία
 • Στεφάνες & γέφυρες
 • Οδοντοστοιχίες
 • Όψεις 
 • Ολικές αποκαταστάσεις

 Το Penguin είναι συσκευή μέτρησης οστεοενσωμάτωσης ενός εμφυτεύματος. Παρέχει με ακρίβεια και αντικειμενικές μετρήσεις τη σταθερότητα του εμφυτεύματος, βοηθώντας στη μείωση του χρόνου της θεραπείας, το σωστό χρόνο φόρτισης ενός εμφυτεύματος και τη καλύτερη διαχείριση ασθενών υψηλού ρίσκου.

Η σύγχρονη οδοντιατρική είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επεμβατική.
Η ψηφιακή ακτινογραφία βοηθά στην διάγνωση χωρίς να επιβαρύνουμε την υγεία μας με άσκοπη ακτινοβολία.
Ένα δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα με την οποία εμφανίζεται η ακτινογραφία στην οθόνη του υπολογιστή, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.
Επίσης, ο ίδιος ο ασθενής μπορεί να δει την ακτινογραφία σε υψηλή ανάλυση και να κατανοήσει καλυτέρα το πρόβλημα του.
Οι ακτινογραφίες αποθηκεύονται και ο οδοντίατρος μπορεί κάθε στιγμή να τις ξαναδεί αν χρειαστεί.
Η ευκολία λήψης, απεικόνισης και αποθήκευσης των ακτινογραφιών καθιστά την ψηφιακή ακτινογραφία σε ένα πραγματικά ισχυρό εργαλείο, και σε συνδυασμό με την ικανότητα του οδοντιάτρου δίνει άριστα αποτελέσματα σε πολλές θεραπείες των δοντιών και των ούλων

Το εξελιγμένο σύστημα απομόνωσης Isovac, ενισχύει την άνεση του ασθενή, οδηγεί σε καλύτερες θεραπείες και μειώνει το χρόνο της κάθε συνεδρίας κατά μέσο όρο 30%.

Απόλυτος έλεγχος του στόματος, παρέχει εξαιρετική απομόνωση, στεγνό περιβάλλον χωρίς την ανάγκη χρήσης του “δυσάρεστου” ελαστικού απομονωτήρα.

Προστατεύει την γλώσσα από μικροτραυματισμούς  και τον ασθενή από κατάποση μικροαντικειμένων χωρίς να φράζει τον στοματοφαρυγγικό αεραγωγό.

Δημιουργεί αρνητική πίεση κατά τη διάρκεια των οδοντιατρικών εργασιών, με αποτέλεσμα τα αερολύματα που δημιουργούνται να μη διαχέονται στο χώρο του ιατρείου.